БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

ријаве политичких странака, независних кандидата и група грађана, те коалиција, према Централној изборној комисији БиХ трају до данас у 16 сати. Према прелиминарном списку до јуче ЦИК БИХ је оверио 36 политичких странака, независних кандидата и група грађана са подручија Дистрикта. На привременом ажурираном бирачком списку за Дистрикт је 86.658 гласача. Ови спискови су доступни грађанима на увид на свих 136 бирачким местима који су кориштени и за прошле изборе. Све евентуалне уочене грешке или корекције на изложене привреме Бирачке спискове гласчи могу исправити пријавом у Одељењу за јавни регистар брчанске Владе, најкасније до првог октобра ове године.

езидентни представник ММФ-а у БиХ Ендрју Џуел рекао је да због чињенице да у Федерацији БиХ и даље не постоји договор о расподели новца ММФ-а за помоћ привреди услед вируса корона, БиХ се приказује у лошем светлу уочи почетка преговора о новом аранжману. Џуел је додао да Република Српска користи новац онако како је било предвиђено.

ако је због епидемије коронавируса манифестација „Дани Дистрикта“ пролонгирана, а „У сусрет пролећу“ отказана, манифестације попут „Брчанско лето – Савски цвет“, „Месец књиге“ и „Позоришни сусрети“ ипак ће бити одржане пратећи мере и препоруке Кризног штаба.

MD MONTEL