ЗАБОРАВИТЕ летовање – Грчка продужава забрану уласка!

Kolubara

Све је извесније да туристи овог лета неће уопште одмарати у Грчкој. Грци су пооштрили контроле и за људе из ЕУ. И док се многи туристи надају да би Грци 1.августа могли да отворе границе из Атине не стижу охрабрујуће вести, пишу београдски медији.

Забрана уласка за држављане Србије трајаће најмање до 15.августа, а вероватно и до септембра најављују из грчке престонице.

Грчка је за туристе из Србије затворила границе 6.јула због повећања броја заражених коронавирусом, затим је 15.јула та одлука продужена. Нова одлука око отварања граница је најављена за 1.август.

За сада су мале шансе да грци овог лета уопште отворе границе и тешко је очекивати да ће људи моћи да путују од 1.августа. Директор Јуте Александар Сеничић каже да нема никаквих најава да ће границе бити отворене. Ипак, постоје наводно и најаве да Грци ипак разматрају отварање границе за оне који долазе авионом, наводно уз обавезан негативан тест на корона вирус.

„Имамо такве информације и разумемо такву намеру јер је у случају авио превоза лакше управљати могућим кризама“, рекао је за „Политику“ Сеничић.

MD MONTEL