Конституисање парламента: Испред зграде неколико десетина грађана и полиција

JP Putevi Brcko

У Скупштини Србије данас ће бити потврђени мандати нових народних посланика чиме ће званично бити конституисан нови сазив парламента, а посланици ће након верификације мандата положити заклетву.

Испред Скупштине и у Пионирском парку налази се неколико десетина полицајаца. На улазу у Скупштину свима се мери температура, а за све су обавезне маске и рукавице.

Пред Скупштину је дошао и Саша Радуловић са неколицином присталица покрета „Доста је било“. Они су најавили да ће данас покушати да блокирају Скупштину и спрече одржавање конситутивне седнице.

Ипак, протеста присталица покрета „Доста је било“ испред Дома народне скупштине нема. Присутно је педесетак грађана и исто толико новинара. Саобраћај се одвија нормално.

У Скупштину су међу првима дошли социјалисти Душан Бајатовић и Ивица Дачић.

Бивши посланик Двери Срђан Ного, који је најавио да ће данас гађати посланике из пејнтбол пушака, је објавио на друштвеним мрежама да га је полиција јутрос зауставила и легитимисала у Сарајевској улици.

Полиција је, како јављају Новости, у гепеку његовог аутомобила пронашла крцате кесе са пејнт-бол пушкама и пиротехничким средствима. Испред Скупштине сада је неколико десетина грађана који скандирају против власти.

MD MONTEL