Нишвил у два формата – у августу онлајн, септембар зависи од епидемиолошке слике

JP Putevi Brcko

Интернационални џез фестивал „Нишвил 2020“, одржаће део својих програма у унапред најављеном термину од 13. до 16. августа 2020, уживо у „онлине“ формату.

Биће изведено више од 30 програма, који укључују позоришне представе (Nisville Jazz Teatar), филмске пројекције (Nisville Movie Summit), те ликовне перформансе, као и 20 концерата пратећег и главног фестивалског програма.

Нажалост, ови програми биће изведени без присуства публике, а моћи ће да се прате преко компјутера, таблета и смарт телефона у „ливе“ преносу Нишвил телевизије путем линка http://nisville.com/live/.

Преостали, највећи део програма, одржаће се од 17. до 20. септембра 2020. године уколико се у наредном периоду поправи епидемиолошка ситуација и Влада Србије дозволи присуство публике уз поштовање мера социјалне дистанце.

Ово је први пут после 25 година да долази до одлагања Нишвила. Наиме, само је први Нишвил џез фестивал одложен са децембра 1994. на јануар 1995. због рестрикције струје.

Уколико и у септембру буде истоветна епидемиолошка ситуација, као и сада – целокупан предвиђени програм за ову годину одржаће се од 12. до 15. августа 2021.

MD MONTEL