Градоначелник Милић примио Милорада Арлова, председника Одбора за помоћ Србима на КиМ

JP Putevi Brcko

Дистрикт донирао 10.000 КМ за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

Градоначелник Брчког Синиша Милић данас је примио Милорада Арлова, председника Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије поводом донације Дистрикта, на иницијативу Канцеларије градоначелника, кроз ребаланс прорачуна од 10.000 марака за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

Овом приликом Арлов се захвалио градоначелнику Милићу, те истакао како очекује да ће центар бити отворен до краја године и да до завршетка изградње недостаје још 80.000 еура.

„Данас сам дошао да се захвалим брчанској Влади и градоначелнику Синиши Милићу за помоћ у изградњи Дневног центра “Подржи ме –9. јануар“ у Косовској Митровици за више од 144 деце и младих са потешкоћама у развоју. Пројекат смо требали завршити, али нас је пандемија успорила и верујем да ћемо га до краја године завршити. Дистрикт је издвојио 10.000 марака и то је доста велика помоћ, те бих овим путем позвао све локалне заједнице и оне који могу у РС да помогну изградњу Дневног центра. Захваљујем и брчанској „Просвјети“ што учествује у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохија и Републике Српске“, који смо морали да одложимо”, истакао је Арлов.

Градоначелник Милић осврнуо се на хуманост Милорада Арлова и све оно што ради за српски народ, истичући да је ово уједно и начин да се изрази захвалност, како је навео, на свему што је Република Србија учинила у протеклим годинама и за Брчко дистрикт.

„Ово јесте више симболички чин да и ми упутимо одавде изразе подршке деци на Косову и Метохији да остану и опстану на својим огњиштима. У овом случају желео бих да захвалим и свима онима који су кроз инситуције власти подржали предлог Канцеларије градоначелника, јер ово су била средства која су предвиђена у ребалансу прорарчуна. Ово је један симболичан начин да се захвалимо за све оно што је Република Србија чинила нашем народу у протеклим годинама“, рекао је Милић, подсетивши на помоћ Владе Србије, посредовањем Владе Републике Српске, у износу од милион КМ за изградњу вртића у насељу Илићка.

Арлов је на крају подсетио да су, захваљујући донацијама за Дневни центар, прикупили 200.000 евра, те да ће детаљи о свима акцијама, укључујући и хуманитарни број, бити презентовани кроз књигу  „Хумано срце Српске“.

Извор: РБ

MD MONTEL