КАКВА ЈЕ СУДБИНА НОВООТВОРЕНЕ „ПЦР“ ЛАБОРАТОРИЈЕ У БРЧКОМ?

Kolubara

Након пробног рада од неколико дана, ПЦР лабараторија за тестирање на КОВИД 19, капацитета у једном циклусу 40 тестова, званично је у Брчком пуштена у рад.

„Кад се екипа ухода онда ће то бити два пута дневно. За сада консултанти који су кабинет пустили у рад још увек раде са нашом екипом коју чине микробиолог, лаборант и двоје људи од којих један ради по уговору о делу, а један је волонтер. Уколико Скупштина не усвоји нови Организациони план Пододељења за јавно здравство, односно уколико не запослимо ове младе људе, нећемо моћи издржати нити ћемо моћи законски радити у једној оваквој лабараторији а на крају мораћемо је и затворити“, појаснила је, између осталог Анђа Николић, шеф Пододељења за јавно здравство.

Проблем са недостатком медицинског особља, који је шеф Пододељења Николић истакла приликом отварања ПЦР лабораторије није од јуче. Ову чињеницу изнео је недавно и директор Болнице. Стога се поставља питање хоће ли и ова лабораторија помоћи или одмоћи да судбина комплетног здравства у Дистрикту не доживи крах, упркос чињеници да некоме таква ситуација веома одговара. На питање „коме“ одговор ће стићи врло брзо. Изборна трка је тек почела!

MD MONTEL