Почело снимање серије „Време зла“ по трилогији Добрице Ћосића

JP Putevi Brcko

УПРКОС нестабилним временским приликама и епидемији вируса корона, јуче је почело снимање серије „Време зла“, по трилогији романа Добрице Ћосића „Грешник“, „Отпадник“ и „Верник“.

Екранизација приче о породицама Катић, Драговић и Луковић, оживела је, на вождовачким улицама, стари, окупирани Београд из 1941. године. Серијску адаптацију „Времена зла“, у 15 епизода, потписује Сања Савић Милосављевић, а режију Иван Живковић, који је режирао и серију „Корени“ по Ћосићевом истоименом роману. Серија, која настаје у продукцији куће Eye to Eye и „Јунајтед медије“, биће емитована на каналу Нова С, на јесен 2021. године.

Аутор и извршни продуцент „Времена зла“ Горан Шушљик, који тумачи лик Петра Бајевића, за „Новости“ каже да је узбудљива помисао да уопште може да се настави Ћосићева прича.

– Све емоције које сам имао док сам поново читао „Време зла“, пре две године, када смо завршавали серију „Корени“, сада се поново буде. Биће ово узбудљива серија, јер је сам предложак такав и говори о људима који живе сада, али и онима који су живели пре много година. Тиче нас се та прича о људима који су имали веру и наду у бољи, праведнији и исправнији живот и који су се сломили на том путу. У овој правој драмској серији биће много љубави и смрти. Слике и приче серије припадају неком другом времену, али с обзиром на то да и ово наше време може да се зове временом зла, чини ми се да ћемо имати о чему да размишљамо подсећајући се шта је Ћосић и о чему говорио. Наравно, то не може бити наук, али може барем увид у то шта сада живимо. Надам се да ћемо успети да останемо верни Ћосићу, али и да имамо угао савременог гледаоца и аутора – истиче Шушљик.
Главне јунаке из „Верника“, Ивана, Милену и Вукашина Катића играју Радован Вујовић, Нада Шаргин и Жарко Лаушевић. Богдана Драговића тумачи Горан Богдан, а његовог сина Владимира Павле Чемерикић. Улогу Боре Луковића, односно Боре Пуба, играће Небојша Дугалић, његову супругу Душанку, Наташа Нинковић, Милоша Луковића (Мишка Пуба) млади глумац Павле Менсур. Прве кадрове снимили су и Раде Марјановић (друг Петра Бајевића) и Слободан Тешић (Петров возач). У серији, која ће наредне седмице бити снимана на Тари и Мокрој Гори, заиграће и Борис Исаковић (Светозар Вујковић), Сергеј Трифуновић (кнез Павле Карађорђевић) и други. Ауторка музике је Ирена Дечермић, а директори фотографије Марко Миловановић и Марко Младеновић.
Извор: Новости
MD MONTEL