БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

рчанска скупштинска већина је успела усагласити и трећи овогодишњи ребаланс буџета, који је без расправе прихваћен на ванредној седници. Ребаланс је резултат промене прилива средстава јер су приходи у односу на план умањени за око пет милиона марака. Ради се о паду прихода по основу индиректних пореза негде око два милиона, као и укупном паду општих прихода. Овим ребалансом је са друге стране увећан укупан буџет, с обзиром да је извршен пренос средстава капиталног буџета из 2018. и 2019. године у укупном износу око 12 милиона марака, тако да укупан буџет за текућу годину износи 282 милиона марака – рекао је градоначелник Синиша Милић.

Клиничком центру Универзитета у Сарајеву тестирано је 460 узорака на присуство коронавируса. У изолаторијуму Подхрастови смештена су 83 болесника, а три су преминула. У интензивној нези налази се 10 болесника, а једна трудница премештена је на ГАК, где се породила.

рој заражених у Немачкој забрињавајуће расте. Вероватно и због повратника из „ризичних земаља“, међу којима је и БиХ. Они су од суботе, 8. августа, обавезни да се тестирају. У супротном следе велике новчане казне.

олиција је у Неуму ухапсила педесетседмогодишњег Ћ.М. из Сребреника због снимања малолетница мобилним телефоном, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Херцеговачко-неретванског кантона. „Упућена је полицијска патрола, која је у службене просторије привела лице чији су иницијали Ћ.М. /57/ из Сребреника, а увидом у мобилни апарат приведеног уочени су наведени снимци”, наведено је из МУП-а.

ок за подношење пријава политичких странака и независних кандидата за учешће на Локалним изборима 2020. године у Граду Мостару истиче данас у 16.00 сати. Централна изборна комисија БиХ ће у складу с роковима утврђеним у наведеном упутству извршити провере и оверити пријаве оних политичких субјеката који испуњавају законом прописане услове, након чега се стичу услови за подношење пријава за оверу коалиција, односно листи независних кандидата, саопштено је из ЦИК-а.

MD MONTEL