Срби широм свијета 8. АВГУСТА протестују против Вучића

Kolubara

Срби из дијаспоре и пријатељи наших држављана широм свијета 8. августа ће се ујединити у глобални протест против политике владајуће странке у Србији и свега оног накарадног са чим се суочава становништву у Србији. За демократију, слободу, људска права и људске животе у Србији протестоваће се у Амстердаму, Бриселу, Берлину, Бостону, Цириху, Хамбургу, Хелсинкију, Лондону, Њујорку, Ослу, Паризу, Прагу и Ванкуверу.

Како наводе представници наше дијаспоре на сајту „Democracy 4Serbia“ протестоваће се због актуелне ситуације у Србији јер су доведени у питање легитимитет и законитост режима Александра Вучића и њихово неодговорно руковођење Ковид-19 ситуацијом.

– Подржавамо независну љекарску иницијативу „Уједињени против ковида“. Такође, протестујемо због: сталне злоупотребе власти, полицијске бруталности и употребе паралегалних формација, употребе сузаваца током пандемије, за ослобађање политичких затвореника, због негирања слободе говора и валидности избора одржаних 21. јуна 2020. године – наводи се у саопштењу.

Срби у дијаспори подржавају одлуку надлежног органа о поништавању и понављању парламентарних избора у Србији.

– Очекујемо да Уставни суд Србије одлучи у складу са уставом Републике Србије у вези са жалбама приложеним овом суду, а које доводе у питање легитимност парламента. Апелујемо на међународну правну заједницу да реагује на низ утврђених неправилности у току изборног процеса у Србији 2020 – наведено је.

Такође ће се захтијевати пуштање на слободу мирних демонстраната који су бесправно ухапшени и осуђени, а којима није омогућено правично суђење.

Подсјећа се и на независну љекарску иницијативу „Уједињени против ковида“ која захтијева независну истрагу политички мотивисаног руковођења званичним информацијама Ковид-19 случајева од стране Владе Србије.

Протестоваће наши држављани у Амстердаму, Бриселу, Берлину, Бостону, Цириху, Хамбургу, Хелсинкију, Лондону, Њујорку, Ослу, Паризу, Прагу и Ванкуверу.

Извор: Директно.рс

MD MONTEL