Никола Којо најавио повратак „Жикине династије“

Kolubara

Глумачка легенда Никола Којо обрадовао је фанове објавом фотографије на којој је заједно с екипом најавио повратак култног филмског серијала „Жикина династија“.

– Луда година почиње! Сакупили се редитељ, продуцент, директор фотографије и главни глумац да озваниче повратак ‘Жикине династије’ – поручио је Којо.

– Иако је од претходног филма из франшизе до данас прошло скоро 30 година, она је, захваљујући честим ТВ репризама, као и доступности на Јутјубу, позната данашњој публици, чак и млађој, па се може очекивати да овај филм генерише велико интересовање – наводи се, поред осталог, у образложењу.

Којо на мукама са два тинејџера

Овога пута у центру приче је Жикин и Миланов унук Миша, кога ће, баш као и у оригиналном серијалу, играти Никола Којо. Он је сада отац два дјечака који се зову по дједама Милану и Жики, а управо Жика је тинејџер, на прагу оних „лудих година“, и има љубавне проблеме, па је Којо на мукама.

Аутор сценарија је Милена Марковић, професорка на ФДУ и ћерка човјека који је потписао оригинални сценарио Јована Марковића, а режираће га Милан Коњевић. Снимање ће почети идуће године.

Поред Које, у наставку филма ће се од старих ликова наћи и Риалда Кадрић, чувена Марија, Владимир Петровић у улози Бобе, као и фрау Елза, коју игра Весна Чипчић. Иначе, од јунака из овог филма, поред наведених, једино је још жива Дара Чаленић, познатија као Дара Павловић, али она неће имати улогу јер је у филму умрла.

MD MONTEL