БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

рема подацима Кризног штаба за заштиту и спашавање на подручју Брчког, до јуче поподне регистрирано је три нова случаја заразе коронавирусом, док је једна особа нажалост преминула у тузланској болници. Тренутно је активних 167 случајева, док на резултате чека 33 особа. На Одељењу брчанске болнице за пацијенте заражене коронавирусом лежи 13 особа. У току јучерашњег дана била су два пријема, једна жена 1954. годиште и мушкарац 1938.годиште са средње тешком клиничком сликом.

ремијер ФБиХ Фадил Новалић за данас је сазвао хитан састанак у седишту Владе ФБиХ у Сарајеву на који су позвани премијери свих десет кантона, председавајући оба дома Парламента, те представници Кризног штаба Федералног министарства здравства, као и управа полиције, инспекције и цивилне заштите. На састанку ће се разговарати о подузимању даљњих активности на превенцији ширења Цовида-19 – речено је  из Канцеларије за односе с јавношћу Владе ФБиХ.

Републици Српској претходног дана дејствовала је 31 противградна станица и испаљено је укупно 67 противградних ракета, саопштено је из предузећа „Противградна превентива Републике Српске“. Противградне ракете испаљене су јуче од 14:33 до 18:18 часова и то на подручју Бијељине 16, Брчког 14, Зворника 10, Српца 6, Дервенте, Добоја и Сребренице по 5, Приједора 4, те Угљевика 2. У саопштењу се додаје да су јучерашње нестабилности премашиле очекиване вредности на основу прогностичких модела и да су најјачи конвективни процеси лоцирани у источном и централном делу Српске.

MD MONTEL