„Број преминулих од короне је прикривен, ово је највећа подвала у историји српске медицине“

JP Putevi Brcko

Епидемилог Зоран Радовановић изјавио је да не одступа од раније изреченог става да је било прикривања стварног броја преминулих од короне, називајући то „трговином мртвима“.

– И даље сматрам да се ради о највећој подвали у историји српске медиције дугој 800 година – рекао је Радованић за лист Данас, одговорајући на наводе градског одбора Српске напредне странке из Шапца да ради у складу са политичким интересима председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Наводећи да није „Ђиласов човек“, Радовановић је рекао да такве нападе не вреди коментарисати јер је у питању иста матрица коју владајућа странка употребљава да се разрачуна са неистомишљеницима.

СНС је у саопштењу навела да је градоначелник Шапца ангажовао као саветника Радовановића „који још није доказао да има лиценцу за обављање позива, а у борби против вируса истиче се пре свега борбом против републичког Кризног штаба и служењем ниским политичким интересима Драгана Ђиласа“.

– Ја као саветник не доносим никакве одлуке. Градоначелник Шапца може за различите области да се консултује са различитим људима. Уосталом ако тако гледамо, да ли премијерка Ана Брнабић, која руководи делом Кризног штаба задуженог за борбу против епидемије, има лиценцу – рекао је Радовановић.

Он је рекао и да жели да верује да његове колеге које су део Кризног штаба деле исти систем вредности са њим и да их је стид тога што су стављени у исти кош са људима који говоре овакве ствари, мислећи на наводе СНС-а.

Извор: данас

MD MONTEL