БЛИЦ ВЕСТИ

JP Putevi Brcko

рема јучерашњем прегледу епидемиолошког стања, које доставља Министарство цивилних послова, у БиХ су укупно потврђена 15.184 случаја заразе коронавирусом, а тестирано је 157.586 особа. Умрло је 458 пацијената, док је број опорављених 9.156. Од тога, у Федерацији БиХ је потврђена зараза код 9.072 особа, у РС-у 5.867, док је у Брчко дистрикту потврђено укупно 245 случајева заразе коронавирусом.

акон што је Република Српска снизила цене комерцијалног тестирања на коронавирус, данас ће бити донесена одлука хоће ли се цене тестирања умањити и у Федерацији БиХ. Министар здравства ФБиХ Вјекослав Мандић затражио је од Фонда здравственог осигурања да се ревидирају цене тестова у комерцијалне сврхе, што ће значити да становници Федерације БиХ ускоро могу очекивати јефтиније ПЦР тестове. Од јуче у Републици Српској цене комерцијалних тестова износе 150 КМ, док у Федерацији БиХ и даље коштају од 200 до 215 КМ.

авно предузеће Аутопутеви Републике Српске објавило је тендер за набавку услуга финанцирања, пројектовања и изградње деоница аутопута на деоницама Вукосавље – Брчко, Брчко – Бијељина и Бијељина – Рача укупне вредности од милијарду и 350 милиона марака. Укупна дужина деонице Вукосавлје – Брчко је око 33 километра, а пројектни елементи деонице су веза с Коридором 5Ц преко петље типа „трокут“. Укупна дужина дионице Брчко – Бијељина је око 17 км, док је дужина дионице Бијељина – Рача је око 20 км.

склопу Каравана мира, иновативног међуетничког програма професионалног усавршавања за младе старосне доби од 18 до 25 година, данас ће у Брчком бити одржан Округли сто са представницима из ПРОНИ центра за омладински развој. Караван почиње од 10. и траје до 17. августа у пет градова у БиХ, а у оквиру програма ће 20 младих из свих делова БиХ имати прилику да заједно путују, те да креирају пројекте за своје локалне заједнице. Најуспешнији пројекти ће добити финансијску подршку. Након Округлог стола данас у Брчком, предвиђена је и радионица са представницима НВО ПРОНИ.

Брчко дистрикту су јуче завршене ПЛАЗМА Спортске игре младих. Мали фудбал је игран на стадиону малих спортова „Блатуша“, а победник је Фудбалски Клуб ЛУX Брчко. Победници женске кошарке су Лавице Брчко, у мушкој конкуренцији – кошаркаши КК Лавови, одбојкашице ЖОК Бимал-Јединство Брчко и  одбојкаши ОК Младост Брчко. Сви наведени победници с подручја Дистрикта изборили су право учешћа на полуфиналном и финалном турниру.

MD MONTEL