Почиње 26. Сарајево Филм Фестивал

JP Putevi Brcko

Сарајево Филм Фестивал почиње данас у главном граду БиХ. Због сложене епидемиолошке ситуације, 26. по реду Сарајево Филм Фестивал се од 14. до 21 августа одржава у онлине формату.

Иако постављање црвеног тепиха испред Народног позоришта подсећа на почетак фестивалских дана и ноћи, ове године он има само симболично значење, јер се Сарајево Филм Фестивал први пут одржава у виртуелном свету.

„Најбитније је од свега да то буде, да се не наруши континуитет. Присутан ће бити онај ко има техничке могућности да буде онлине и све то посматра и у реду је. Битно је да смо у свести ту и да се не дамо. Значи фајтери, борци“, рекао је глумац Мики Трифунов.

„Необичан је осећај управо због тога што недостаје та луда атмосфера у граду и та енергија ипак“, каже Елма Татарагић, селектор такмичарског програма СФФ-а.

Сложили би се многи, но сурова свакодневница је поделила јавно мнење о важности одржавања Фестивала.

„Мислим да имам већих проблема него то, тако да је то ок“, казао нам је један млади отац са дететом.

Фестивал је конципиран тако да ће гледаоци путем платформе ondemand.sff.ba моћи гледати филмове, пратити предавања и разговоре са ауторима.

Овогодишњи Сарајево Филм Фестивал отвориће филм Пјера Жалице „Концентриши се баба“. Овај филм као и сва остала филмска остварења из регије и читавог света посјетитељи фестивалске платформе моћи ће гледати седам дана након првог дана приказивања.

Извор: Н1

MD MONTEL