Суд у Босни 54 године није успио да ријеши један имовински спор: То је најстарији предмет у земљи

JP Putevi Brcko

Предмет је покренут још 1966. године

Најстарији неријешени судски предмет у БиХ евидентиран је у Основном суду у Мркоњић Граду, а ријеч је о поступку који је покренут давне 1966. године.

Ријеч је о оставинском предмету, преноси портал кликс.ба.

Из Високог судског и тужилачког вијећа БиХ, потврђено је за Глас Српске да је ријеч о поступку уређења имовинских односа – расправљања заоставштине, гдје суд треба да утврди ко су насљедници умрлог, сачини његову заоставштину и утврди која права припадају насљедницима.

Предмет је покренут још 1966. године, а за њега је у марту 2019. године странка у поступку доставила захтев за допунско ријешење.

Подаци из Система за аутоматско управљање судским предметима показују да је и у још неколико старих предмета тема заоставштина.

Четири најстарија предмета у правосуђу БиХ имају иницијалне акте из 1966, 1967, 1978. и 1979. године. У сва четири случаја ријеч је о оставинским предметима који се односе на уређење имовинских односа, односно расправљање заоставштине.

Четири предмета су раније била у статусу завршен, али су странке у међувремену доставиле предлоге за расправљање накнадно пронађене имовине.

Извор: Телеграф.рс/Тањуг

MD MONTEL