Њемачка мрежа аутопутева, најбоља на свијету, почела се израђивати 5. јула 1933.

Kolubara

Премда аутопутеви нису њемачки изум, прве су саграђене у САД-у и Италији, управо је Аутобан, њемачка мрежа аутопутева свакако најпознатија у свијету…

Данас више није најдужи аутопут ни у Европи, Шпанци су их прешли, но њемачки Аутобан био је примјер у којег су се угледали сви остали.

А најзначајнији човјек у причи о изградњи те мреже био је Фриц Тот, којег је Хитлеров режим само неколико мјесеци по доласку на власт, у јулу 1933., именовао главним инспектором њемачких путева Generalinspektor für das deutsche Straßenwesen.

Нацистичка странка и злогласни Führer Адолф Хитлер изградњу аутопута користили су као снажан пропагандни механизам

Први је аутопут у Њемачкој, занимљиво, отворена између Келна и Бона годину дана раније, прије доласка Нациста на власт, а отворио га је дугогодишњи Конрад Аденауер, градоначелник Келна, будући канцелар Западне Њемачке,

Но тек ће Нацистичка власт осмислити мрежу брзих путева намијењених само за саобраћње аутомобила (не без значаја је био и брзи транспорт војске у случају рата, наравно), које ће се пружати преко читаве Њемачке, а тек ће демократска власт, уз понешто америчке финанцијске помоћи, након рата довршити тај посао.

Под водством Фриц Тота ипак је направљен огроман дио посла, Њемачка је 1935. имала 108, а 1940. већ 3736 километара аутопута.
Аутобан се прославио бројним мостовима те надвожњацима у сврху денивелација саобраћаја

Тот је добио титуле Leiter des Hauptamts für Technik in der Reichsleitung der NSDAP, Generalbevollmächtigter für die Regelung der Bauwirtschaft i Reichsminister für Bewaffnung und Munition, које нећемо преводити, а постао је и генерал-мајор Luftwaffe.


Фриц Тот, рођен 1891., се током 1941. значајно се разишао у мишљењу око организације напада на СССР, с осталим нацистичким главешинама, па је 8. Фебруара 1842 његов авион, под никад разјашњеним околностима, експлодирао и срушио се, а Тот погинуо…

Извор: аутопортал.хр

MD MONTEL