Одржана прва акција чишћења у Невесињу Еко ХУБ БЛАГАЈ

JP Putevi Brcko

У склопу реализације новог пројекта Еко ХУБ Благај, Омладински клуб Нови Вал одржао је прву акцију чишћења на локацији Невесиње – језеро Алаговац.

Прије почетка акције одржан је састанак са начелником општине Невесиње Миленко Авдаловић. Начелник општине Невесиње је изразио пуну подршку Еко ХУБ-у Благај за прву акцију чишћења, као и за све наредне акције на подручју Невесиња.

Акција чишћења почела је у 09:30 са регистрацијом учесника (45 учесника) и почетком акције у 10 : 00 ч.


Споменута акција је трајала до 14:00 ч, гдје је прикупљено преко 50 врећа отпада. При завршетку акције договорени су планови за наредне акције и сарадње.

На крају ових активности уприличен је ручак са освјежењем са члановима који су присуствовали чишћењу.
У радној акцији су учествовали чланови Омладинског клуба Нови Вал у сарадњи са представницима локалне заједнице Невесиње, чланови удружења ВИД, СРД Алаговац, као и волонтери.

Предсједник спортског-риболовног друштва Алаговац Спремо Градимир је изјавио да максимално подржава рад Еко ХУБ-а Благај, као и остале будуће активности на подручју Невесиња с циљем заштите природе. Такође је изјавио да би овакве активности требале да пређу у традицију. Еко ХУБ Благај, којим координира Омладински клуб Нови Вал Благај, покренут је у склопу пројекта “Мисли о природи!” који имплементира Центар за промоцију цивилног друштва, а финансијски подржава Влада Шведске.

 

MD MONTEL