Предсjедник општине Дечани назвао лудим игумана Саву Јањића

JP Putevi Brcko

Предсjедник општине Дечани Башким Рамосај је игумана манастира Високи Дечани архимандрита Саву Јањића због реакције изазване радовима на магистралном путу Дечани Плав кроз заштићену зону манастира, назвао лудим, преноси Коха.

“Кад ‘луди’ управљају манастиром Дечани стварају лудило које се одржава на нашу општину. Поготово кад се чују жеље лудака, резултати су више него шовинистички”, наводи Коха.

Изградња пута Р-108, који пролази кроз посебно заштићено подручје, у основи „има само концепт економског развоја и благостања грађана, само то”, навео је у објави на Фејсбук налогу Рамосај.

„Богатством које је Бог дао овој општини желимо да одгајамо своју дјецу са бољим економским стандардом. Нећу се зауставити у овом науму док сам на мјесту градоначелника“, додао је у објави Рамосај.

Kur i "çmenduri" udhëheqë Manastirin e Deçanit, çmenduritë sa vijnë e shtohen për komunën tonë.E sidomos kur…

Gepostet von Bashkim Ramosaj am Samstag, 15. August 2020

Коха такође наводи, да је предсједник Србије Александар Вучић изјавио да су радови у заштићеном подручју манастира Дечани илегални и да угрожавају једну од највећих српских светиња, као и то да је овај чин супротан европским основама цивилизацијом и крши правила која је Приштина сама потписала.

Игуман Јањић је раније изјавио да ће градња пута кроз заштићену зону нанијети велику штету манастиру из 14. вијека и Унесковом споменику културне баштине.

„Показује се један врло неодговоран однос косовских институција према културној баштини, која је од непроцијењиве вриједности“, упозорио је игуман манастира Високи Дечани, архимандрит Сава.

Извор:Косово Онлине

MD MONTEL