КАДЕТКИЊЕ ЛАВОВА ДРУГЕ НА ТУРНИРУ У ЗЕНИЦИ

JP Putevi Brcko

Женска кадетска селекција КК Лавови из Брчког протеклог викенда учествовала је на Међународном кошаркашком турниру за младе „Ја сам кошаркашица 2020“ у Зеници.

У организацији КК Јумпер из Зенице од 14. до 16. августа у Арени Зеница одржан је 3. по реду кошаркашки турнир за младе под називом „Ја сам кошаркашица 2020“ који је окупио велики број екипа од предпионирске до јуниорске конкуренције. Лавови су ове године наступили са кадетском селекцијом и остварили изузетно добре резултате. Са укупним скором од три побједе и једног пораза кадеткиње брчанског клуба су у коначном пласману заузеле друго мјесто.

Првог такмичарксог дана Лавице су уписале изузетно убједљиву побједу против екипе Промо резултатом 65:29, док су у другој утакмици дана у неизвјесној завршници поражене од домаће екипе Јумпер резултатом 49:55.

Супериорном игром у недељним утакмицама уписане су још двије сигурне и убједљиве побједе што је било више него довољно за одлично друго мјесто на овом изузетно јаком и престижном турниру.

У побједама против екипе Берселлум резултатом 62:45, а посебно против СЕЦ Баскета 62:30 као и претходног такмичарског дана виђена је изузетно борбена, пожртвована и прије свега тимска игра кошаркашица из Брчког која им годинама уназад доноси иузузетно добре резултате.

За Кошаркашки клуб Лавови на овом турниру наступиле су: Милица Ђокић, Амила Смајић, Јелена Лазаревић, Адна Окић, Сара Ђокић, Тамара Шаренац, Ксениа Вукић, Кристина Ступар, Ана Ђокић, Марија Лукић, Анастасија Дугоњић и Марија Старчевић. Тренер: Александар Ближњаковић.

Кошаркашки клуб Лавови Брчко велику захвалност упућује градоначелнику Брчко дистрикта БиХ господину Синиши Милићу као искреном и доказаном пријатељу спорта и младих, и без чије помоћи учешће брчанских кошаркашица на турниру у Зеници не би било могуће.

MD MONTEL