ДРЕЦУН: Добили смо ултиматум Санкције или признање Косова

JP Putevi Brcko

Милован Дрецун изјавио је да су на обновљеним преговорима са представницима Београда приштински званичници покушали да добију нешто што им не припада.

Народни посланик и бивши предсједник скупштинског одбора за Косово и Метохију, наводи ипак да им то није пошло за руком.

Дрецун је за Спутњик рекао да европски посредник за дијалог Мирослав Лајчак спрема „документ“ због којег би Србији, уколико га не потпише, поново запретили санкцијама.

„Када су се састали предсједник Србије Александар Вучић и такозвани премијер Косова Авдулах Хоти, албански представник је у једном тренутку покушао да нам прода причу о ратној одштети све док му Вучић није жестоко одбрусио. Након тога, Хоти се жалио Лајчаку да му Вучић пријети, али је остало то да нема говора да ћемо наставити разговоре о ратној одштети,” навео је Дрецун.

Он је истакао да Албанци искључиво желе да се разговара о томе да Србија призна независност тзв. Косова или о неким елементима који би, према Дрецуновом мишљењу, могли да се протумаче бар као посредно признање.

Дрецун сматра да Лајчак жели да се постигне низ договора о економској сарадњи, слободном протоку људи и капитала, расељенима и несталима.

Извор: Инфорадар

MD MONTEL