На изборним листама из Дистрикта 700 кандидата

JP Putevi Brcko

Више од 700 кандидата налази се на Изборним листама, које су са подручја Брчко-дистрикта, достављене на верификацију Централној изборној комисији БиХ, и то сврстаних у 33 политичка субјекта.

„Са формирањем коалиција број политичких субјеката је са 36 редукован на 33, а од тога четири су независна кандидата, док њих 30, се кандидује као представници националних мањина“, рекао је члан Изборне комисје Брчко Ивица Агељић.

Међу 30 кандидата мањина, који претендују на двије резервисане позиције у Парламенту Дистрикта, петнаест, их иде на изборе, кроз политичке партије, док их исто толико на изборе излазии као самостални кандидати мањина. Коначна овјера предатих листа је до 11 септембра, а званична објава првог октобра. „Другог и трећег септембра биће уприличено жријебање за редослијед политичких субјеката на гласачким листићима, потом иде закључивање Централног – коначног бирачког списка и на крају, до осмог октобра, је коначно објављивање броја бирача, за предстојеће изборе“, нагласио је Агељић.

Извор: Радио Брчко

MD MONTEL