Близанци рођени усред пандемије добили имена Корона и Ковид

JP Putevi Brcko

Иако пандемија вируса корона већини људи није донијела ништа лијепо, млади родитељи из Раипура у централној Индији одлучили су своје близанце рођене за вријеме пандемије назвати Корона и Ковид.

Мајка Прети Верма (27) за „Hindustan Times“ открила је да су та имена изабрали како би их подсјетила на тешке околности у којима су добили двоје здраве дјеце. Додали су, ипак, да ће можда промијенити одлуку.

– Благословена сам близанцима, дјевојчицом и дјечаком, у рано јутро 27. марта. Засад смо их назвали Корона и Ковид. Родила сам у тешким околностима па смо супруг и ја хтјели да тај дан остане запамћен. Кад их је и медицинско особље почело тако звати, одлучили смо их назвати према пандемији – рекла је Прети.

Описала је и с чим су се морали носити од тренутка кад су јој, касно увече, почели трудови до тренутка кад су се бебе родиле.

– Касно увече су ми изненада почели трудови. Не знам како се мој супруг успио снаћи да хитна дође по нас. Због изолације забрањен је саобраћај и полиција нас је неколико пута зауставила, али су нас пустили да наставимо због мог стања. Нисам знала шта ће нас дочекати у болници будући да је већ била поноћ, али љекари и сестре су били јако предусретљиви – испричала је.

Извор: Незавине Новине

MD MONTEL