ЛАЗАНСКИ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Амбасадор Србије открива коме се Путин жестоко замјерио

JP Putevi Brcko

АМБАСАДОР Србије у Русији Мирослав Лазански гостујући у Новом јутру ТВ Пинк говорио је о руској вакцини против корона вируса, али и недавној аферу око српског извоза оружја у Јерменију.

Лазански је рекао да ако предсједник Руске Федерације каже да је вакцина створена, тестирана, да је ушла у производњу и да је члан његове породице вакцинисан, ту изјаву треба узети озбиљно.

– Предсједник Русије не би изашао са таквим ставом у јавност, а да то није тако… Ово је епохално, задужује цијело човјечанство, а оно што стиже са запада је исполитизовано. Ту има бојазни од конкуренције. Вакцина ће бити доста продавана у иностранству и наравно да фармацеутска индустрија то гледа као удар на њене интересе. Да ли је убрзано створена или не? Русија се већ седам, осам мјесеци бави питањем вакцине. Ту су укључени не само цивилни, већ и војни институти…То је дуг процес. Треба им одати признање што су овако брзо створили вакцину – казао је Лазански.

 

Говорећи о епидемији коронавируса Лазански каже да између 150.000 и 200.000 људи Руси дневно тестирају и да веома озбиљно томе приступају, као и да је у Русији број умрлих врло мали у односу на број становника

Лазански се осврнуо и на недавну аферу у вези са српским извозом оружја у Јерменију.

– У питању је невјероватна политизација. Када је извоз оружја у питању, постоје само два критеријума, ако не постоје санкције ЕУ и УН ми можемо коме год хоћемо да извеземо оружје. Постоји препорука ЕУ да се не извози оружје у Јерменију, али то је само препорука. Знате ли колико смо само оружја извезли у Азербејџан. Извоз оружја није никаква тајна, то је најнормалнија ствар у свијету. У Јерменију извози и Русија. Неке земље ЕУ извозе наоружање чак и на Косово које није чланица УН. Шта ћемо ту да радимо?! Морате да имате техничку културу, није довољно само знање да бисте то коментарисали. Невјероватно ми је да се око тог извоза нашег оружја у Јерменију ствара толико фабрикована афера. Поставља се питање: Да ли постоји забрана? Не. Да ли ће Јерменија то оружје моћи да користи против Србије? Не. Да ли ће то оружје бити коришћено у сврху тероризма? Не. Имали смо исту такву аферу прије много година, да ли је Србија извезла оружје у Јемен. Хрватска компанија нас је тада оптужила за то – сматра Лазански

Извор: Новости

MD MONTEL