Обамин полубрат из Кеније: Барак је сноб

Kolubara
Полубрат бившег предсједника САД Барака Обаме Малик Обама поново је вријеђао свог брата у медијима, назвавши га „хладним и немилосрдним“ у недавном интервјуу.

Малик (62) је разговарао са Њујорк Постом преко Скајпа из свог дома у кенијском селу Ниангома Когело у суботу како би промовисао своју нову књигу „Велики зли брат из Кеније“, преноси ДејлиМејл.

„Обогатио се и постао сноб“, рекао је Малик. „Оно што сам видео јесте да је то особа која жели да је људи обожавају. Њега треба обожавати, а ја то не радим. Ја сам му старији брат, па то не радим“, каже Малик.

Стога не изненађује да Малик подржава предсједника Доналда Трампа на изборима у новембру.

„Још сам уз Трампа 110 одсто“, рекао је. “Није фолирант. Каже нам како види ствари. Одважан је и неустрашив и тврд“, изјавио је Малик.

Он је такође демократског кандидата Џоа Бајдена описао као превише старог и слабог за побједу.

„Мислим да неће успјети. Зуби му испадају“, насмијао се Малик. „Изгледа као да ће пасти мртав.“

Малик тврди да је провео посљедње 22 године пишући своју нову књигу, која има 435 страница, а 11. јула је дебитовала на Амазону.

Малик и Барак Обама имају истог оца, Барака Хусеина Обаму, кенијског економисту који је погинуо у саобраћајној несрећи 1982. године.

Двојица полубраће први пут су се упознали 1985. године, када је Барак имао 24 године, и били су у добрим односима годинама.

Али то се промијенило након што је Барак изабран за предсједника, и избио спор око тога ко ће од кенијских рођака бити позван на инаугурацију.

Извор: Tanjug

MD MONTEL