Ђоковић: Поново бих организовао „Адрија тур“

JP Putevi Brcko

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, изјавио је да би поново организовао „Адрија тур“, те да је спреман да заувијек трпи критике због тога.

– Покушали смо да организујемо нешто с најбољим намерама. Тачно је да је неке ствари требало да урадимо другачије, али да ли ћу заувек бити кривац за грешке које су направљене. ОК, прихватићу то, јер је то једино што могу да урадим. Да ли је фер или не, не знам, али знам да су наше намере биле чисте и да имам могућност да организујем „Адрија тур“, поново бих то урадио – казао је Ђоковић, преноси „Њујорк тајмс“.

Он је казао да се слаже да није требало да иду у ноћне клубове.

– Слажем се да није требало да идемо у ноћне клубове. То су организовали спонзори, позвали су играче, били смо опуштени – рекао је Ђоковић.

Ђоковић је поновио да не мисли да је урадио нешто лоше, да му је жао људи који су се заразили, али да не може једна особа да се криви за све и упоредио тај став ловом на вјештице.

Регионални тениски турнир „Адрија тур“ одржан је, током љета, у Београду, а потом у Хрватској када је прекинут јер су поједини играчи били заражени вирусом корона. Послије тестирања утврђено је да корону имају и Новак Ђоковић и његова супруга.

Ђоковић је одлучио да учествује на „УС Опен-у“ и каже да не осјећа страх због те одлуке.

– Био сам близу одлуке да не дођем, али желим да играм. Не осећам страх, јер да га осећам не бих био овде. Ипак, реалност је таква да је све непредвидиво, све може да се догоди и на терену и ван њега – казао је.

Извор: Спутник

MD MONTEL