Рус поставио нови свјетски рекорд у дизању тегова под водом

JP Putevi Brcko

Аквамен заиста постоји, није само плод маште и јуначина са филмског екрана. Овај стварни “водени снагатор” долази из Русије, из Томска, име му је Витали Вивчар, и недавно је поставио свјетски рекорд у дизању бенча – под водом!

Вивчар је за три минуте, колико је држао дах, успио да дигне тежину 76 пута и тако за 14 избачаја премаши претходни рекорд у власништву Грега Витстока.

– Видио сам прије неколико година да је рекорд у овој дисциплини забиљежен у Гинисовој књизи, па сам ријешио да пробам да га надмашим. Имам искуства у дизању из бенча, освајао сам нека такмичења, а иначе сам и ронилац аматер, па сам, ето, имао иза себе добар темељ за овај подухват – рекао је Вивчар.

Вивчар је додао да му је требало два мјесеца припрема да изведе ову бравуру под водом за коју је свакако потребно много снаге.

Иначе, свјетски рекорд Вивчар је успио да постигне 13. августа у језеру Лебјазије, у близини Томска.

View this post on Instagram

Продолжаем тренить под водой 😁👍🏼 После 3-4 недель тренировок со специализацией на жим под водой, получилось улучшить результат на 11 раз 💪🏼 Продолжаем готовиться. Для тренировки дыхания использую #wimhofmethod Максимум задерживать дыхание получалось на 3 минуты 15 секунд в покое, но в воде все по другому 🤷🏼‍♂️ . #whm #snorkling #underwater #powerlifting #benchpress #томск #регион70 #томсксегодня #region70 @riatomsk

A post shared by V I V C H A R V I T A L Y (@vivcharvitaly) on

MD MONTEL