Берлин поново отвара борделе: Проститутке љуте због услова

Kolubara

Власти у Берлину су борделима допустиле да напокон отворе своја врата, затворена мјесецима због пандемије, али секс још није добио зелено свјетло.

Умјесто тога клијенти ће се морати задовољити еротским масажама, најмање до почетка септембра.

И нису због тога само они фрустрирани. Ни дугогодишња сексуална радница, 49-годишња запосленица једног од бордела, није тиме сретна.

– И ја и моји клијенти више волимо потпуну услугу – каже.

Сексуалне услуге забрањене су у Берлину од средине марта у склопу напора да се заустави ширење коронавируса.

У јулу је неколико сексуалних радница, “наоружаних” луткама на надувавање, протестовало испред парламента у Берлину жалећи се да им наметнуте рестрикције онемогућавају да зарађују за живот и уз све то подстичу ново разбуктавање њиховог заната на црно.

Проституција је у Њемачкој легална и тамошњих 40 000 регистрованих сексуалних радница има право на уговоре о раду те здравствено и социјално осигурање.

Aurel Johannes Marx, управник једне од јавних кућа, каже да су му због вишемјесечног затварања губици шестоцифрени, а сада мора додатно да уложи да би његова установа испунила прописане мјере.

Натписи с објашњењем правила свуда су око рецепције, која са својим кожним фотељама и мермерним подом подсјећа на хотелски лоби.

Сваки гост мора испунити образац са својим подацима и контактима. Морају носити и маске, “баш као да су на бензинској пумпи или у трговини”, каже Маркс.

– Већина их с тим нема никаквих проблема, али оно што не функционише добро је чињеница да многи који дођу у бордел. Долазе с очекивањем да ће овдје добити секс – додаје. А то би у понуди поново требало бити од 1. септембра, уз строге хигијенске мјере.

“Ветеранка” с почетка приче није забринута да ће покупити коронавирус.

– Ако радите овај посао 20 година, онда имате своје редовне муштерије. Можете бирати кога ћете примити у собу. Ако вам се нетко не свиди, само му покажете врата. Нисам уопште уплашена него срећна да коначно могу опет почети радити – објашњава.

Извор: СрпскаКафе

MD MONTEL