Угрожена безбедност мештана Новог Брчког

JP Putevi Brcko

Узнемиреност и неизвесност постали су свакодневница мештана Новог Брчког који се последњих година суочавају са низом проблема у овом некада мирном делу Дистрикта.

Разлог за бригу је све већи број мигранта који се нарочито последњих месеци окупљају на аутобуској и железничкој станици.

“У последње време мигранти су постали веома агресивни. Нападају људе, наносе штету, разбијају излоге и аутомобиле. Све су то ствари које уносе велики немир и страх међу грађане. Родитељи из страха децу више не пуштају напоље. Мигранти се понашају бахато, улазе чак и у локале па и у хаусторе. Краду све што стигну. Све ово је постало неподношљиво. Пријављивали смо и полицији али не видимо да има неког помака у томе. Проблеми су почели још кад су власти одлучили да овде населе ромску популацију пре три године. Да ме неко не схвати погрешно, немам ништа против Рома али њихово дивљање аутомобилима по улицама насеља крајње је небезбедно за све нас. Полиција ради што је у њиховој моћи и санкционише ово дивљање. Али ово у последње време са мигрантима ни мало није наивно и стога смо приморани да овако јавно реагујемо и тражимо да живимо нормално и да нас неко заштити”, рекао је Марко Јурошевић мештанин ове брчанске МЗ.

Неколико пута у овом насељу мештани су пријавили и лица која напаствују малолетнице.

“Читав живот сам овде и ово је некада била мирна средина, али је сада ситуација прилично лоша. Моја кћерка је, враћајући се из града, срела два лица која скидају одећу са себе, међутим пошто је била у друштву, та лица ипак нису ништа направила више од тога. О томе сам обавестила Полицију, која је упозната о свему, али нема могућности да их казни јер, како су јој рекли, та лица још увек нису починили никакво кривично дело”, рекла је Александра Ђурић.

Мештани овог, некада мирног насеља, јавно постављају питање градским властима могу ли у овом насељу добити већу присутност полицијске патроле јер се плаше да ова ситуација не добије веће размере. Уз сав страх нађе се места и за шалу те кажу да им је макар и лежећи полицајац можда би ситуација била мало боља.

MD MONTEL