Превоз за ученике у Брчком ће бити обезбеђен!

Kolubara

Према речима шефа Одељења за образовање Сенада Османовића, за све ученике који путују до школе, од понедељка 07. септембра када почиње нова школска 2020/2021. година обезбеђен је превоз до школе. На састанку Кризног штаба остало је да се издегинише начин превоза ученика и да ли ће исти моћи користити и грађани као пре.

„Још су на снази одређене епидемиолошке мере, а с друге стране постоји трогодишњи оквирни споразум са конзорцијем Ласер-Крајновић који је поставио одређена правила, и у свему томе треба наћи заједнички садржилац који ће рећи како ће се одвијати градски превоз. Да се правно уклопимо у уговор који је потписан, а уједно и да се поштују епидемиолошке мере. Такође на састанку Кризног штаба требало би издефинисати и протокол о провођењу епидемиолошких мера када је реч о превозу ученика“, прецизирао је Османовић.

Бесплатни уџбеници за основце набављени су и подељени свим школама, те да ће до окончања конкурсне процедуре, која је у току, и недостајући наставници бити ангажовани по привременим и повременим пословима.

MD MONTEL