Превоз за ученике у Брчком ће бити обезбеђен!

JP Putevi Brcko

Према речима шефа Одељења за образовање Сенада Османовића, за све ученике који путују до школе, од понедељка 07. септембра када почиње нова школска 2020/2021. година обезбеђен је превоз до школе. На састанку Кризног штаба остало је да се издегинише начин превоза ученика и да ли ће исти моћи користити и грађани као пре.

„Још су на снази одређене епидемиолошке мере, а с друге стране постоји трогодишњи оквирни споразум са конзорцијем Ласер-Крајновић који је поставио одређена правила, и у свему томе треба наћи заједнички садржилац који ће рећи како ће се одвијати градски превоз. Да се правно уклопимо у уговор који је потписан, а уједно и да се поштују епидемиолошке мере. Такође на састанку Кризног штаба требало би издефинисати и протокол о провођењу епидемиолошких мера када је реч о превозу ученика“, прецизирао је Османовић.

Бесплатни уџбеници за основце набављени су и подељени свим школама, те да ће до окончања конкурсне процедуре, која је у току, и недостајући наставници бити ангажовани по привременим и повременим пословима.

MD MONTEL