„ИМАЛА САМ УКУС И МИРИС, ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ НУЛА“

JP Putevi Brcko

Др Грујичић открила како је изгледала њена ЛИЧНА БОРБА СА КОРОНОМ и шта ју је спасило од ТЕЖИХ КОМПЛИКАЦИЈА

Изгледало је као обична прехлада. Алергична сам на амброзију, имала сам кијавицу, један дан температуру и осећала сам слабост и малаксалост. Урадила сам онако како су рекли чим сам добила резултат бриса да је позитивин. Изоловала сам се, пила витамине, диклофенак. Мировала сам као да имам температуру 40, а имала сам само 37,3 и то само један дан – речи су којима је своју лични борбу са корона вирусом описала неурохирург и директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић.

Она је гостујући у јутарњем програму телевизије Прва истакла да је сада, након што се излечила од корона вируса, све у реду и да већ дуже од 12 дана нема никаквих проблема.

– Тегобе сам имала само два дана, први брзи тест је био негативан, била је свежа инфекција. Посумњала сам на ковид јер сам била на сахрани где је било пуно људи на малом простору. Треба слушати струку и та велика окупљања избегавати. Неко ко је прошао поред мене вероватно је био заражен, а да то није ни знао и мислим да сам се ту заразила – објаснила је она.

Још једном је истакла да је битно да се слушају савети лекара и струке.

– Треба заиста урадити онако како говоре. Нисам пила антибиотик, имала сам срећу да су тегобе биле само два, три дана, али ја сам била у изолацији две недеље. Оног тренутка када осетите и најмању температуру и да то може бити обична прехлада, морате мислити на ковид. Треба да се тестирати о обратите лекару – истакла је она.

Докторка Грујичић других, карактеристичних симптома корона вируса није имала.

– Имала сам апетит, укус и мирис, све се задржало зато што сам одмах почела да мирујем. Физичка активност нула, као да сам била најтежи болесник. Лежала сам недељу дана буквално и мислим да ме је то спасило од компликација које виђамо код људи који занемарују симптоме. Маса је људи који немају симптоме, зато треба носити маску, одржавати хигијену – рекла је она.

Како је истакла, треба да будемо дисциплиновани још неко време.

– Треба се придржавати мера још месец-два. Ово ће следеће године бити обичан грип. Много је људи позитивно или прегурало ковид а да то не зна. Важно је имати добар имуни систем. Ако се не појави ковид 20, надам се да ће ово следеће године бити обичан грип – казала је др Грујичић и додала да мере предострожности морамо поштовати, али да „не можемо закопати економију, држава мора да живи“.

Извор: Блиц

MD MONTEL