Вечерас почиње потпуно другачији Егзит

JP Putevi Brcko

Егзитов пројекат „Life Stream“ почиње вечерас и у наредне четири вечери публика ће на локацији премијерно видјети наступе, а за остале заинтересоване ће стрим бити доступан од средине септембра на званичним страницама фестивала.

Капије на тврђави отворене су од 20:00, а од 20:20 креће перформанс Pachamama извођача Twisted Dolls, који у духу еколошке поруке „Life Stream“ плесом и перформансом повезују четири елемента – ватру, воду, земљу и ваздух.

Први за пулт стају у 21:00 Лаг, па у 22:00 Илија Ђоковић након којих од 23:00 слиједи „Carl Cox“ у једином виртуелном наступу вечери. „Charlotte de Witte“ свој сет уживо, започеће тачно у поноћ, Тијана Т у 01:15, док је финиш четвртка препуштен техно велемајстору „Marcelu Dettmannu„, који је на распореду у 02:30.

Ове године фестивал Егзит се одржава у потпуно другачијем формату. Умјесто различитих бина, публика ће слушати и гледати извођаче на једном стејџу, на Денс Арени, која ће сваки дан моћи да прими до 250 посјетилаца, како би се поштовале прописане мјере.

Еxгзитов „Life Stream“ је пројекат који је покренут прошле године и заједно са Зеленом Р:Еволуцијом представља највећи еколошки подухват Егзита до сада, сарадњом са највећом свјетском хуманитарном организацијом проширује опсег свог дјеловања, те поред заштите околине, истиче и проблем окончање екстремне глади за милионе људи широм свијета. Како ће пандемија и мјере карантина довести чак 270 милиона људи у проблем екстремне глади прије краја 2020. године, што је повећање од 80 одсто у односу на годину раније, послиједице ће бити најсуровије за оне који су већ рањиви.

Извор: Б92

MD MONTEL