ЖФК Локомотива вриједно раде и нижу успјехе

JP Putevi Brcko

„Иако су у свом граду стављене на маргине спортских дешавања и заборављене од свих релевантних градских структура, локосице вриједно раде и нижу успјехе. Након дугих десет мјесеци без утакмица, издржаног карантина, индивидуалног рада и тешких припрема локосице су одлично започеле нову сезон Женске премијер лиге Босне и Херцеговине.

Двије одличне утакмице и двије високе побједе у само 5 дана. Прва утакмица у Модричи донијела је и прво славље. Побједа резултатом 5:1 уз одличну игру, посебно у другом полувремену. Хет трик Марије Дамјановић уз голове Ајле Фаћић и Николине Вујадин били су више него довољни за убједљиву побједу над екипом Модриче. Уз врло мало одмора, али велику посвећеност, хтијење и борбеност локосице су ушле у другу утакмицу. У госте су стигле играчице Бања Луке.

Домаћинство након скоро годину дана, утакмица без публике у чудном амбијенту донијела је још једну убједљиву побједу локосица. Упркос јако високој температури ваздуха, локосице су од првог минута играле максимално ангажовано. Одличну представу са по два гола су зачиниле Марија Дамјановић и Николина Вујадин, а првенац у дресу локосица постигла је и новопридошла Сладјана Смиљанић. Оно што слиједи је утакмица против екипе Фортуне из Живиница која је на програму већ у суботу. Локосице очекује утакмица са чврстом и борбеном екипом која је у прва два кола освојила бод у мечу против Радника, а изгубила сусрет од екипе Емине из Мостара. Локосице су одлучне да иду пуном паром напријед.

Остаје да видимо хоће ли и даље газити саме, репрезентовати град спортски, на највишем нивоу или ће неко да се сјети да праве спортске вриједности треба помоћи, гурати, наградити….пред нама је.“

MD MONTEL