Тенис клуб СОЛ Брчко: Филип, Матеј и Андреј Ђокић тениске наде Брчког

JP Putevi Brcko

Сва тројица су одлични ученици и марљиви полазници бијелог спорта. Уче тенис и постижу на такмичењима добре резултате.

Рекети у руци и свакодневно вјежбање на тениском терену Тенис клуба СОЛ Брчко у центру града који је тик уз Стадион малих спортова „Блатуша“. Браћа међусобно тренирају и играју.

У глас кажу, тата Томо их је усмјерио, а они постали нераздвојни са рекетима и лоптицама. Минулих дана су имали наступе на Љетном првенству БиХ гдје су, како кажу, задовољни постигнутим резултатима. Филип Ђокић је играо у Бања Луци на Првенству БиХ за играче до 12 година. Филип истиче да је био носитељ првенства, одиграо је четири кола и освојио пехар за друго мјесто. Има 11 година, шести је разред Прве основне школе и одличан ученик.

Матеј Ђокић је одличан ученик IX разреда исте школе као и Филип. Играо је у Добоју на Љетном првенству БиХ за играче до 14 година. Каже да је лоше играо и изгубио у финалу. Почео је тренирати са седам година. Освојио је до сада 24 пехара и 13 медаља. Очекују га наступи у Добоју, Бања Луци, Мостару и Панчеву.

Андреј Ђокић је већ искусан тенисер. Прошле седмице је играо на Љетном првенству БиХ за играче до 18 година. Био је носиоц првенства, рангиран је играч. Изгубио је у ¼ финалу меч. Има 16 година и одличан је ученик брчанске Гимназије. Припрема се за ИТФ наступе у идућем мјесецу у Панчеву, Мостару, Никшићу и Златибору.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL