НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД НАЧЕЛНИКА

JP Putevi Brcko

Начелник општине Пелагићево, Симо Стакић уприличио је данас пријем за Марка Лазаревића и Јовану Семизовић, најуспјешније ученике 58. генерације ученика ОШ „Васо Пелагић“ из Пелагићева.

– Настојимо да најуспјешније ученике стимулишемо, па смо за ово двоје ученика обезбједили да аутобуске мјесечне карте за путовање у Средњу школу и пригодну новчану стимулација. Дужи низ година ученици Основне школе су увијек међу најбољим ученима у свим Средњим школама, гдје похађају наставу и они свугдје промовишу своју општину, каже Симо Стакић, начелник општине Пелагићево.

– Жељела бих се захвалити начелнику и Општини Пелагићево, што сваке године организују пријем за наше ученике. Иначе, ова генерација основаца је једна од најбољих у историји наше школе и сигурно је да ће успјешно наставити и средње образовање и прославити нашу школу и општину, наглашава Жељана Шљокић, педагогу ОШ „Васо Пелагић“ у Пелагићеву. Марко Лазаревић је ученик 58 генерације ОШ „Васо Пелагић“ и добитник дипломе „Вук Караџић“, а Јована Семизовић добитник дипломе „Вук Караџић“.

– Ово сматрам као један подстрек у будућност за даље школовање и учење и надам се да ћу, на неки начин, вратити свом Пелагићеву, каже Марко Лазаревић.

– Настојаћу да наставим са учењем и радом и у средњој школу, а потом и на факултету, јер жеља ми је да моје занимање буде љекар, вели Јована Семизовић.

Пријему су присуствовали и родитељи најуспјешнијих ученика.

MD MONTEL