ИМА ЛИ ПРЕЛЕТАЧА НА ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ КОНДОМИНИЈУМА?

JP Putevi Brcko

Протеклих дана у Кондоминијуму могуће је чути да се у већини политичких странака дешавају разна превирања са прелетачима из једне у другу странку.

На планети не постоји држава која има оволики број пријављених политичких странака за предстојеће Изборе. Укупно 543 политичка субјекта – 129 политичких странака, 333 независна кандидата, 72 коалиције, 9 листи независних кандидата! И за све њих ће народ нагрнути на гласачка места.

Међу њима су и новоосноване странке које у својим редовима немају нове људе већ исте оне фаце које годинама на леђима политичких партија скидају државни кајмак.

Оно што ће обележити овогодишње Изборе су свакако прелетачи којих, по тврдњама познавалаца овдашњих политичких прилика у Кондоминијуму, има код сва три народа. Трансфер политичара и промена политичких дресова ће бити до последњег дана пред изборе. И то више него претходних година.

Тако је протекли викенд на политичкој сцени Кондомонијума, тврди наш извор близак Социјалистичкој партији, узаврео од политичких комбинација. Према његовим речима викенд је прошао у преговорима око преласка доброг дела чланова ДЕМОС-а у Социјалистичку партију. Ово би могло да доведе до преокрета у српском корпусу.

Јесу ли ове речи нашег извора тачне јавност ће сазнати ускоро, можда већ наредних дана?! У сваком случају биће ово изузетно занимњива изборна година!

MD MONTEL