ЗАШТО НАДЛЕЖНИ ЋУТЕ?

JP Putevi Brcko

Крајем прошле седмице процурила је информација да је у брчанској Техничкој школи један ученик позитиван на корона вирус. У пресеку стања, које добијају медији од Кризног штаба, ова информација је делимично потврђена, где се наводи да је један „шеснаестогодишњи младић позитиван на КОВИД 19“. Незванично је из Владе све ово потврђено додајући да су сви ученици из овог одељења, заједно са родитељима, стављени у кућну изолацију а да је школа дезинфикована!

На жалост, челни људи у Образовању нису се за четири дана удостојио да детаљно обавесте јавност о овом догађају.

Стога је оправдана забринутост брчанске јавности који с правом постављају питања колико је професора стављено у карантин који су имали контакт са овим одељењем и шта су надлежни предузели да се настава у Техничкој школи безбедно настави?!

Подсетимо да су сви ученици, пред полазак у школу, добили „наредбу“ у виду смс поруке да у школу могу доћи само са измереном температуром која мора бити написана на папир уз потпис родитеља. Ученик без потписаног папира неће моћи тога дана да прати наставу.

Упркос томе образовање у Дистрикту бележи низ траљавости, што нам је потврдио родитељ ученика Гимназије (идентитет родитеља познат је редакцији Објектив Медиа).

Већина деце у Гимназији, према тврдњама овог родитеља, сама уписујe и потписује на папир телесну температуру коју у Гимназији нико од професора чак и не проверава. Неколико деце, шале ради, написало је да има температуру 39. Ни тада нико од професора није реаговао.

Када причамо о траљавости немогуће је неспоменути још једну битну ствар а то је превоз ученика. Наиме, не постоји особа у граду која није видела да се ученици превозе у крцатом градском аутобусу у којем ни један ученик не носи маску на лицу.

Хоће ли све ово довести до још већих проблема са пандемијом? На ово питање, када су надлежни у Образовању у питању, можемо слободно рећи да се праве „енглези“!

MD MONTEL