ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ „ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА“

JP Putevi Brcko

Пригодном свечаности у Брчком је започело обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, празника који ће од овог 15. септембра убудуће бити обележаван у Републици Српској и Србији у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је Срни да ће поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе бити положено цвеће на Споменик српским браниоцима Брчког.

„Важно је да се и Брчко придружи обиљежавању овога дана. Ми смо на овај начин показали да смо део јединственог корпуса држављана Републике Српске што нам и гарантује Арбитражна одлука“, нагласио је Милић

Обележавању овог празника присуствују представници свих српских политичких партија и удружења проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, те свештенство Српске православне цркве.

У Бањалуци ће на платоу испред Храма Христа Спаситеља бити одржана Свечана академија “Похвала српском народу”. У програму ће учествовати глумци из Бањалуке и Београда који ће говорити текст из драме “Солунци говоре” недавно преминулог новинара и публицисте Антонија Ђурића, чланови оркестра Народног позоришта из Београда, Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Српске и Градски тамбурашки оркестар Бањалука.

MD MONTEL