Плесни пар из Брчког, Живојин Сувајац и Исидора Цвијетић, побједници Државног првенства БиХ у спортским плесовима

JP Putevi Brcko

Побједници међународног „Brčko Gala Night 2020“ турнира у латиноамеричким плесовима су чланови Плесног клуба „Бест“ из Београда, Данило Фатић и Нина Мосић, док су побједници овог реномираног брчанског турнира у стандардним плесовима, чланови Плесног клуба „Academia“ из Загреба, Ловро Пераковић и Хана Граховац.

У оквиру „Brčko Gala Night 2020“ плесног турнира, синоћ је одржано и Државно првенство Босне и Херцеговине у спортским латино-америчким и стандардним плесовима на којем је, у категорији аматера, побиједио плесно-спортски пар из Плесног клуба „Мамбо“ Брчко, Живојин Сувајац и Исидора Цвијетић.

Овом титулом су Сувајац и Цвијетићева стекли право да представљају Босну и Херцеговину на Свјетском и Европском првенству.

На прошлогодишњем такмичењу је Брчко представљао плесни пар Giacomo Lazzarini и Michelle Nazarenus који су понијели титулу државних првака БиХ у категорији одраслих.

У Брчком је јуче учествовало 12 клубова из четири дражаве, а током цијелог дана се, у различитим категоријама, такмичило око 200 учесника.

Током манифестације су испоштоване све мјере безбједности у складу са препорукама Штаба за заштиту и спашавање Брчко дистрикта, те иако у другачијим условима, турнир је, истичу организатори и домаћини из Плесног клуба „Мамбо“, имао своју чар и посебност.

Након спуштања завјесе на овогодишње такмичење, домаћини поручују учесницима и публици да их срдачно очекују поново у марту 2021. године на петом издању плесног турнира у Брчко дистрикту БиХ.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL