Пао авион код Лознице

Kolubara

Авион „миг 21“ Војске Србије срушио се јутрос око 9.00 у рејону села Брасина код Малог Зворника током извршења редовног летачког задатка, саопштило је Министарство одбране. Према незваничним информацијама, погинуо је један пилот, а за другим се трага.

Авион се срушио јутрос око 9.00 у двориште куће у селу Брасина код Малог Зворника. Повређен је мештанин у чије двориште је авион пао. Он је превезен у општу болницу у Лозници и његово стање је стабилно.

На лицу места су ватрогасци, Војска, полиција и Хитна помоћ. Министарство одбране саопштило је да је на лице места упућена екипа Службе трагања и спасавања РВ и ПВО и надлежни органи.

Очевици кажу да се све догодило врло брзо

Мештани кажу да је авион јутрос надлетао село, и у једном моменту је летео јако ниско, тик изнад кровова кућа. Све је видео и Станоје Грујућ, који је за РТС испричао шта се јутрос догађало.

„Прво је био јак звук авиона и ниско је летео, изелетели смо из куће ја и супруга, било је безазлено, борио се, окретао. Онда је био пад, после се јак дим подигао, одмах сам отишао колима, одиграло се у врло кратком времену“, испричао нам је Станоје.

Како каже, кад је дошао на лице места, мештани су се окупили, а чула се и накнадна пуцњава.

„Један комшија је опекотине добио, одвезен је у Лозницу, мање су телесне повреде“, испричао је Станоје Грујић за РТС.

Извор: РТС

MD MONTEL