Андрији Милошевићу су колеге давале да ЈЕДЕ и помагале му да преживи: Живио сам у ВОЗУ годину дана…

Kolubara

Стан плаћао 200 евра, а зарађивао 210 евра!

Глумац Андрија Милошевић данас је један од најпознатијих комичара и његове реплике улазе у легенду. Међутим, његов живот није увијек био тако забаван.

Он је у емисији “Преживели” објаснио да је глуму уписао са само 16 година, а да га је кроз живот водило то што је тежио ка испуњењу својих снова.

“Сад ми кажу ти си одувијек био такав, али ја се искрено не сјећам. Знам само да пред пријемни на Академији нисам знао ништа о глуми, спремио сам на брзину Његоша и још двије пјесме и то је било то. Али сам знао да желим томе да се посветим и то ме је водило”, испричао је Андрија.

“Никада нисам полетио, никада нисам гледао неког са непоштовањем или пришао некоме без поштовања. То је моје васпитање које носим из куће. Дешавале су ми се лоше ствари али никада нисам осјетио огорчење због тога, наравно погађале су ме, али нисам дао да моји комплекси преовладају. Не треба да нам у животу људи скученог ума буду препрека, већ треба да идете даље стално, онако како ви осјећате и замишљате”, рекао је он даље у поменутој емисији.

Није му било лако када се преселио у Београд да гради каријеру, али ту су му се нашле колеге које су му помагале.

“Светозар Цветковић ме је позвао у Атеље 212 да дођем и то је за мене био невјероватан тренутак. Сјећам се да сам добио оспице по лицу од узбуђења, нисам могао да вјерујем да ја припадам ту, када сам угледао сцену због оних лампица на поду дјеловало ми је као да сам у неком свемирском броду. Ти почеци у Београду ма колико су ми били тешки и без пара, ипак су били срећни “, испричао је још Милошевић.

“Помагале су ми колеге и пријатељи. Језда ми је спремао доручак, Горан Јевтић ми је налазио неке послове, али тада када ми је условно речено финансијски било најтеже ја сам ипак био срећан. Живио сам у возу годину дана, јер сам сваки дан путовао Београд-Црна Гора, да одгирам представе. Зато сам и дошао на идеју да сам продуцирам представу, то је све произишло из муке. За прву представу “Само за твоје уши” позајмио сам паре, јер сам тада плаћао стан 200 евра, а плата ми је била 210 евра”, признао је глумац.

Након тога је свој труд уложио у то да сними представу “Певај брате” у којој су, поред њега, глумили и Милан Васић и Милан Калинић.

“Сматрам да се добра дјела увијек враћају, шта год да пролазиш у животу увијек ти се оно што чиниш врати. Небитно је одакле си и гдје биваш, битно је да слиједиш своје снове у свом космосу. Треба да поштујеш и знаш себе, да се не извињаваш некоме што си ту. Ја са Београдом имам неку врсту међусобног поштовања, желим овом граду нешто да вратим и зато сам и отворио позориште овде. Ако оно опстане, то ће бити мој контра дар овом граду”, закључио је он.

Извор:Објелтив.рс

MD MONTEL