НА ДАНАШЊИ ДАН ПРИЈЕ 29 ГОДИНА!!!

Kolubara
„Војско слушај ме добро! Не знам колико ћемо моћи још овако да издржимо, усташе ће тек жестоко навалити и настојати да нас заскоче. Зато су пажљиви са ватром и избјегавају да ударају по складишту, јер ово што ми имамо овдје за њих је више него драгоцјено. Искључиво је моја брига да они то не добију у руке, јер можете замислити, каква би то трагедија била за наш народ. Ово је моја давна одлука и молим да се не коментарише. Кад дође тренутак да се више не може издржати и кад дође мука до ока, тражићу да се удаљите на пристојну удаљеност од главног објекта. Дакле, не замјерите ми ако сам негдје према неком од вас погријешио, али хоћу двије ствари да урадим уз вашу помоћ: Да усташама не дам Бедник и да ви останете живи. Нека неко од вас сачува овај мој ратни дневник. Вољно и збогом јунаци моји!“
Мајор Милан Тепић је 29. септембра 1991. године, у тридесетчетвртој години живота, у Бјеловару у Хрватској, погинуо тако што је минирао складиште муниције са 170 тона експлозивних направа и дигао га у ваздух, након чега је услиједила јака експлозија.
Многи овакав подвиг мајора Милана Тепића пореде са јуначком погибијом ресавског војводе Стевана Синђелића у бици на Чегру.
Наређење мајора Тепића није послушао војник на одслужењу редовног војног рока, Стојадин Мирковић, који је из оклопног транспортера дејствовао по непријатељу све док није погођен противоклопним пројектилом.
Слава мајору Милану Тепићу, Синђелићу 20. вијека и великом јунаку Стојадину Мирковићу!!!
MD MONTEL