БЛИЦ ВЕСТИ

Kolubara

-У организацији мисије ОСЦЕ-а у БиХ, данас су представници политичких субјеката Дистрикта потписали Кодекс, којим се обавезују на фер и коректну предизборну кампању. Заитересованост за миран и поштен процес избора је присутан и код представника политичких партија који показују да су и они на том фону, те да ће се придржавати основних принципа интегритета. Потписивањем овог Кодекса политички лидери су сагласни да подрже неколико кључних демократских принципа као што су поштовање легалитета избора, избегавање било каквог политичког притиска на гласче, као и коришћење запаљиве реторике током предизборне кампање.

-Општински одбор СДС Брчко поднео је Пријаву тужилаштву и полицији дистрикта са доказима да се на Привременом бирачком списку за гласање поштом за Брчко налазе и лица која у Брчком имају заснован радни однос и живе у Брчком, имају пребивалиште и раде у приватним предузећима, Влади дистрикта, јавним предузећима и установама. Ово је речено на конференцији за новинаре Општинског одбора СДС Брчко на којој је истакнуто да је већ сада јасно да, ако ЦИК потврди бирачки списак за гласање поштом са 5.365 гласача, избори у Брчком неће бити регуларни и да је победила изборна крађа и они који су на криминалан начин дошли до мандата посланика.

-Од следеће седмице на подручју Брчко дистрикта почиње дератизација, како би се уништили глодари – преносници заразних болести. Ове године дератизација ће се вршити само на јавним површинама, а грађани могу бесплатна дератизациона средства преузети у просторијама Хигијенско – епидемиолошке службе.

-У недељу 4. октобра 2020. године обележава се Међународни дан заштите животиња. Сектор за збрињавање напуштених животиња, који делује при Радној јединица Чистоћа од оснивања је на посебан начин, кроз дружење са грађанима и најмлађим суграђанима, на Тргу Младих и у азилу обележавао овај датум. Позивају се суграђани и љубитељи паса да азил посете сваког радног дана од 09:00 – 15:00 и одаберу пса којег желе и могу да удоме, или да дођу уторком и петком од 10:00-11:00, када је термин одређен само за удомљавање, и тада преузму свог љубимца.

MD MONTEL