КРИЗНИ ШТАБ ПОНОВО ЗАСЕДА: Београд опет НАЈВЕЋЕ ЖАРИШТЕ! Да ли прети ванредно стање?

Kolubara

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да је Београд поново највеће жариште корона вируса у Србији и апеловао на грађане да се придржавају епидемилошких мера.

Весић је за ТВ Пинк рекао да је од 111 новозаражених у Србији, 40 одсто у Београду, односно да је до укупног броја тестираних, 4,3 одсто у Београду.

Он је додао да ће данас заседати Кризни штаб и апеловао на грађане да се придржавају свих епидемиолшких мера како „не бисмо упропастили оно што смо учинили претходних месеци, када је Србија била једна од земаља с најмање новозаражених“.

Весић је нагласио да маске треба носити у јавном превозу, тржним центрима и свим другим затвореним просторима.

Неколико је дана је било хладније, баште нису радиле и ово што се дешава је последица да се маске нису носиле у затвореним просторима. Молим и апелујем на све Београђане и Београђанке, на запослене у радњама, носите маске затвореним просторима. То је једини начин да се зштитимо од епидемије, да не дођемо у ситуацију у којој смо били у јуну или марту и да поново свако зна неког ко је позитиван на Ковид-19″, рекао је Горан Весић.

Он је додао да ће Београђани, уколико се буду поштовале мере, успети да изађу из ове ситуације на најбољи могући начин и да дочекају вакцину која ће омогућити да се трајно заштитимо од вируса.

Весић је нагласио да је јуче почела вакцинација против сезонског грипа, која може да се прими у свим домовима здравља.

„У Скупштини Града јуче су се вакцинисали сви који су желели“, рекао је Весић и апеловао на грађане да приме ту вакцину.

Он је нагласио да вакцина против грипа има довољно.

Извор: Мондо

MD MONTEL