Полиција Брчко дистрикта БиХ слободе лишила једно лице због основа сумње да је починио кривично дјело „превара при гласању“ а у вези са кривичним дјелом „припремање кривичног дјела“

JP Putevi Brcko

Полиција Брчко дистрикта БиХ је под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ отворила неколико предмета због постојања основа сумње о почињењу кривичних дјела “Против слободе и права човјека и грађанина“, након запримљених пријава о постојању неправилности које се тичу предстојећих локалних избора 15. 11. 2020. године у Брчком.

У вези с наведеним, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су дана 2. 10. 2020. године под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, извршили претресе лица С.Б. те стана, моторног возиа и мобилног телефона које користи ово лице. Након извршених претреса слободе је лишен С.Б. рођен 1990. године у Брчком гдје је и настањен, а због основа сумње да је починио кривично дјело „Превара при гласању“ из члана (193) у вези са кривичним дјелом „Припремање кривчног дјела“ из члана (333) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ. Предмети и докази пронађени током претреса су привремено одузети и биће кориштени као доказни материјали у даљем кривичном поступку. Лице С.Б. ће данас уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ на даље процесуирање.
Позивамо све политичке актере и грађане да о свим уоченим непавилностима у вези изборног процеса поднесу пријаву Полицији или Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

MD MONTEL