Немања Остојић: Маштам о нормалном животу

JP Putevi Brcko

Немања Остојић из Брчког за портал Отисак.ба је испричао своју тешку животну причу.

Рођен је 1998. године. Након развода родитеља 2000. године остаје да живи са оцем, све до своје шесте године. Тада отац одлази на издржавање затворске казне а Немања у хранитељску породицу. Неко вријеме провео је код рођене баке у Сплиту, да би 2010. године био враћен у Брчко и смјештен код Злате Пуховац из Брчког која је до сада, као хранитељ подигла 23 деце.

Поштен и вриједан младић

„Након што је завршио средњу школу у Сарајеву, прихватила сам га поново и преко Центра за социјални рад „изгањала“ да се Немањи додијели стан. Добио је рјешење за стан у насељу Грбавица. Стан се треба опремити, а и рачуни се морају плаћати. Све то је немогуће без новца, односно запослења. Апеловала бих на све фирме које имају потребу за радником да се јаве. Немања хоће све радити. Од посла ноћног чувара, до пекаре, кафића… било шта“ – тврди Пуховац.

Немања средњу школу завршава у Сарајеву, како сам тврди одличним успјехом и са примјерним владањем.

Не желим бити паразит већ нормалан члан овог друштва

„Једно вријеме покушавао сам се запослити у Сарајеву али цијела ова ситуација са Короном и није баш била повољна за посао. У једном тренутку остао сам на улици. Спавао по парковима, хаусторима и рушевинама. Свој рођендан сам дочекао на улици, да би ме тета Злата позвала да се вратим у Брчко. Она је једина особа у мом животу која ме гледа као мајка и коју могу и смијем ословити тако. Иако сам пунољетан, дала ми је бесплатан смјештај и храну. Мало ме и срамота. Не желим бити „паразит“ већ нормалан члан овог друштва. Преко Центра за социјални рад сам добио стан у насељу Грбавица. Још се нисам преселио. Стан није опремљен, а и рачуни се морају плаћати. По ко зна који пут крећем од нуле. Кажу да треба да се интегришем у друштво и желим бити нормалан и признат грађанин овог друштва. Али је заиста тешко. Мајка не жели чути за мене. Није ни дужна, можда. Немам познанство, породичне пријатеље нити било кога ко би ми могао помоћи. Не тражим милостињу, тражим само прилику да радим и живим живот достојан човјека“ – закључује Немања.

Уколико међу читаоцима има оних који могу понудити запослење овом младићу, могу контактирати број телефона 065/934-460.

Извор: отисак.ба

MD MONTEL