ПОЗДРАВ ИЗ ПИЧКОВЦА!

JP Putevi Brcko

Вероватно ће многи помислити да се ради о имагинарном месту које се налази „негде на југу“! Ако питате некога из унутрашњости Србије ОДАКЛЕ ЈЕ, одговориће вам „ИЗ ПИЧКОВЦА, НЕГДЕ ДОЛЕ ОКО НИША“!

Заправо Пичковац постоји и налази се у Срему. То добро знају мештани Сремске Митровице јер то насеље, што би Митровчани рекли, налази се „тик иза пруге, мало пре Казнено-поправног завода“!

Постоји прича у Сремској Митровици да су ово насеље, још 70-тих година изградили митровачки гинеколози. Отуда и необично име. Стога ако и ви залутате као екипа Објектив Медиа и нађете се баш у овом насељу искористите прилику за један селфи.

Ко зна, можда вас пут некада нанесе и до села Смрдић код Житорађе или у Сисевац код Ћуприје. Истина, на овако необична имена насељима можете набасати широм Србије, чак и у околини Београда где ће вас дочекати табла са натписом Свињаревци у којем живи тек нешто више од 170 становника.

Необичних имена насеља има и широм бивше Југославије. Вероватно нисте знали да у БиХ постоји село Смртићи у којем се гаје (иронично) најбољи шампињони. А ту су још и Злокуће, Љубљено или Пишталица.

И у Хрватској се могу похвалити чудним именима насеља. Тако не треба да вас изненади ако угледате таблу Бабина Гузица, Женодрага, Мрзла Водица, Доње Гнојнице или Горње Цјепидлаке.

Пошаљите нам фотографију, поделите са нама ова места. До тада, путујте… ако можете и имате где!

MD MONTEL