Полиција Брчко дистрикта БиХ обиљежава 18. октобар Европски Дан борбе против трговине људима

JP Putevi Brcko

Имајући у виду да је Европска комисија 2007. године 18. октобар прогласила Европским даном борбе против трговине људима, Међународна организација за миграције између осталог располаже подацима који показују да су велики број жртава трговине људима дјеца, док један број идентификованих жртава трговине људима потичу из Босне и Херцеговине.

Најчешћи разлози трговине људима су: присилни рад, просјачење, лажно усвајање, лажни и присилни бракови, трговина људским органима, пронографија, присилна проституција и слично, а најугроженија категорија су дјеца и дјевојке, али и радно способни мушкарци због експлоатације.

Имајући у виду наведено, Полиција Брчко дистрикта БиХ јавности жели указати на феномен трговине људима кроз подизање свијести грађана у превенцији и борби против трговине људима. Тим поводом, на Тргу Младих ће дана 19. 10. 2020. године у 11 сати бити постављен штанд Полиције Брчко дистрикта БиХ на којем ће грађанима бити дијељен промотивни материјал који указује на овај проблем, а подршку овој активности пружиће Координационо тијело за борбу против трговине људима Брчко дистрикта БиХ, као и представници невладиних организација.

Полиција Брчко дистрикта БиХ и овом приликом позива грађане да, уколико имају било каквих информација, а односе се на трговину људима, да исте уступе Полицији Брчко дистрикта БиХ
позивом на бројеве телефона: 122 или 049/233-200.

Позивамо представнике медијских кућа да испрате ове активности Полиције.

MD MONTEL