ЗОРАН КОКАНОВИЋ: Брчко мора бити град будућности за младе генерације

JP Putevi Brcko

Економска политика Брчко дистрикта наводно је дефинисала пет приоритетних циљева, један од њих је и привредни раст као и отварања нових предузећа у годинама које су за нама.

Међутим, одавно видимо да од привредног раста и привредног развоја нема ништа као и да су сви параметни агрегатне потражње у потпуности негативни. БДП је у алармантно падао из године у годину а самим тим дошло је и до пада трговине на мало. Превисок је пад како извоза тако и увоза па самим тим и број незапослених све више расте.

Након формирања одбора за реформу јавне управе, а што је био следећи од задатака досадашње економске политике у врху власти, ништа се није урадило. Као трећи програмски циљ садашње власти је и фискална консолидација која је као и све претходно довела до урушавања финансијског сектора.

„Власти у Брчко дистрикту прозирно покривају емисијама обвезница на домаће тржиште па самим тим већ сада знамо да ће доћи до нових емисија трезорских записа, а самим тим што није уопште дошло до растерећења реалног сектора и посебно малих и средњих предузећа на којима се заснива и ово мало привреде у граду, морамо већ једном да схватимо да нам је потребна Влада експерата а никако политичка Влада и састављена од људи који никада у свом животу нису зарадили за кифлу у реалном сектору, него цео свој живот живе на терету грађана и радника који једва састављају крај са крајем. Индустрија у Брчко дистрикту скоро и да не постоји, струју коју купујемо поскупљују до максимума, конкретних мјера за опоравак привреде нема, промашене инвестиције су нас коштале милијардама марака“, истакао је Кокановић.

„Довољно је само рећи да је три пута брже саградити било какав објекат него за исти уредно добити сву потребну грађевинску документацију, све је то што нас кочи чак од 2008. године када су на власт дошли неки „нови клинци“, уништили ово мало привреде, протјерали ово мало младих и радно способних“, закључио је Кокановић.

НАДАМО СЕ ДА ЋЕ НАРОД РАЗУМЈЕТИ ШТА И КАКО МОЖЕ ПОМОЋИ, СЕБИ И СВОЈИМ ПОРОДИЦАМА.

MD MONTEL