„Гугл“ помаже да се сетите заразне мелодије песме која вам се данима „врти по глави“

Kolubara

„Гуглова” нова функција „hum to search” може да открије песму која вам се „непрестано врти у глави“. Гугл је у своје алате за претрагу додао нову функцију hum to search која ће вам омогућити да одзвиждите или певате „досадну песму која вам се стално врти у глави“, а онда ће вам, помоћи да је коначно – идентификујете.

Нова функција је већ доступна за преузимање. Ваше је само да питате Гугл: „Која је ово песма?“, кликнете на ново додато дугме „search a song“ (тражи песму), и да затим запевате. Гугл ће тада приказати неколико резултата, песме које вам понуди можете да преслушате, и на крају, можете коначно да се сетите „која то беше песма“…

У „Гуглу“ кажу да су овај механизам развили уз помоћ разних извора, укључујући снимке људе који певају и звижде песме, као и студијске снимке. Потрудили су се, кажу, да апликација ради што тачније, чак и ако немате довољно добре певачке способности или слуха. Дакле, механизам ће врло вераоватно у понуђеним резултатима имати и песму која „вам не да мира“.

MD MONTEL