ДВИЈЕ УБЈЕДЉИВЕ ПОБЈЕДЕ КАДЕТКИЊА КК ЛАВОВИ НА СТАРТУ ЖЕНСКЕ ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

JP Putevi Brcko

Протеклог викенда у Универзитетској дворани у Тузли одржан је први турнир овосезонског издања Женске омладинске лиге Босне и Херцеговине у конкуренцији кадеткиња.

Кошаркашице КК Лавови из Брчког у Тузли су одиграле двије утакмице и оствариле двије изузетно убједљиве побједе. У првом сусрету савладана је екипа Травника резултатом 59:21, по четвртинама (30:9, 9:6, 14:4, 6:2) , док су у другом мечу брчанске кошаркашице биле боље од вршњакиња из КК Џампер Зеница резултатом 71:40, по четвртинама (11:14, 18:11, 19:6, 23:9).

Након одличног издања јуниорки на старту Женске омладинске лиге БиХ и побједе на домаћем терену против екипе Берселлум резултатом 74:20 и кадеткиње су одиграле двије одличне утакмице против добрих и уиграних противника из Травника и Зенице приказавши игру која је одушевила присутне у Универзитетској дворани у Тузли.
Тимска игра и пожртвовање од првог до посљедњег тренутка сваке утакмице је нешто што краси ову генерацију дјевојчица КК Лавови, а њихов квалитет је већ одавно препознати и на репрезентативном нивоу (Амила Смајић репрезентативка БиХ и Милица Ђокић репрезентативка Србије), а још неколико њих из ове кадетске селекције је на репрезентативном прагу.

Најефикаснија у утакмицама у Тузли била је капитен Милица Ђокић са укупно 50 постигнутих поена (19 против Травника и 31 против Џампера).
Наредне обавезе кадетску селекцију Лавова у оквиру Женске омладинске лиге БиХ очекују у новембру на турниру који ће бити одржан у Градишци против домаће екипе Лидер и екипе Промо из Доњег Вакуфа.
Женска омладинска лига БиХ ове сезоне броји укупно 15 клубова из читаве Босне И Херцеговине, а први дио такмичења одвијаће се до фебруара наредне године и то у двије групе: група “Сјевер” и група “Југ”.

Након тога слиједи други дио такчења, а након тога и завршни турнир четири најбоље екипе за највиши пласман, који ће бити одржан 21. марта 2021. године.

MD MONTEL